Nylige udviklinger – Københavns Universitet

ONP > Om ONP > Historie og udvikling > Nylige udviklinger

Nylige udviklinger

Fase 1

I 2005 traf Den Arnamagnæanske Kommission en ny afgørelse vedrørende ONP's leksikografiske aktivitet. I løbet af de næste tre år blev det, takket være en generøs ekstra bevilling fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, muligt at gøre alle ordbogens ikke indtastede citatsedler tilgængelige på internettet. Disse sedler, skannet som fotografier, er linket til billeder af den side citatet er taget fra, således at det præsenteres i en bredere kontekst end den sedlen giver. Resutatet af dette projekt ses nu via Ordlisten.

Under forberedelsen af det publicerede materiale opstod der et antal nyttige Registre. Disse blev i deres første version indlemmet i ONP's registerbind, som der henvises til ovenfor.

Fase 2

I næste fase af dette digitaliseringsprojekt, planlagt til at tage seks år, skal en udvalgt del af ordforrådet redigeres i foreløbig form. Valget er faldet på simplekse substantiver, som redigeres af én redaktør og kun på ét metasprog (enten dansk eller engelsk). De kommer på nettet til kommentar og kritik. Andre ordklasser, indtil videre kun verber og præpositioner, ordnes strukturelt kun med et minimum af definitioner. Resultaterne heraf kan ses i Nye artikler, opdateringer, etc.

I januar 2010 blev administrationen af ONP overtaget af Nordisk Forskningsinstitut, som i 2017 fusionerede med Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab.